Nieuws

22 oktober 2019

Actie voor Stéphanos

Elk jaar zetten we ons als school in voor een GOED DOEL. Dit jaar is dat :


Actie voor Stéphanos
 

Stichting Stéphanos is een reformatorische stichting die hulp biedt aan de meest kwetsbaren in Malawi en Zambia, namelijk (wees-)kinderen. Ook hun familie en dorpsgenoten profiteren hiervan. 

 

In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk en onderwijs, met de Bijbel in de hand. Het doel van het verschaffen van hulp in Malawi, is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid. In Zambia zijn de werkzaamheden hoofdzakelijk gericht op evangelisatie.

 

Dinsdag 19 november komt een voorlichter van deze stichting voor alle groepen een presentatie van het werk van Stéphanos verzorgen, als startsein voor de actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat gaan we doen?

  • De kinderen van de groepen 1 tot en met 4 krijgen een prikkaart mee, met de bedoelingt om bij familie, vrienden en kennissen geld in te zamelen. Welke leerling weet het meeste voor Stéphanos bij elkaar te laten prikken?
  • De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 krijgen een spaarpotje mee, met daarin € 2,00. Met dit 'geleende' startkapitaal dient gehandeld te worden, met als doel dit kapitaal zoveel mogelijk te laten toenemen. Van hun handelen houden de leelringen een verslag bij. Welke leerling weet als beste handelaar het meeste geld voor Stéphanos bij elkaar te verdienen?
  • Tenslotte gaan we op woensdag 11 december met de hele school schaatsen op de Rotterdamse schaatsbaan. Hiervoor laten de leerlingen zich sponsoren.